Üyelik Kapat

Üniversite

Merhaba.
Ben bu yıl ikinci kez üniversite sınavına hazırlanıyorum. Yakında LYSye gireceğim. İlkinde öğretmenlik tuttu fakat ben istemedim. Bu seferde Psikoloji istiyorum ancak direk olarak kazanamam. O yüzden riske girip felsefeye girsem oradan da psikolojiye geçiş yapmalı mıyım? Yoksa lise de bilgisayar okudum o yüzden bilgisayar öğretmenliğine mi gireyim?
Psikolojiyi seviyorum psikolog da olmak istiyorum ama arkadaşım biraz kafamı karıştırdı. Ya yapamazsan diye.
Sınava da az kaldı. Ben ne yapmalıyım? Felsefeye girip geçiş mi yapmalıyım ya da felsefeden devam mı etmeliyim yoksa öğretmenliğe mi gitmeliyim?
İyi Günler.

Bu Soru Hakkındaki Görüşler
  • Üniversite

    Psikolog
    Ezgi YAZ

    15-05-2015 İsim Soyisim : Ezgi YAZ

    Merhaba Gizem,

    Umudunuzu ve cesaretinizi hiç bir zaman yitirmeyin. Hayallerinizin peşinden gidin. Bir meslek seçerken dikkate almanız gereken bazı önemli kriterler var. Bunlar 1 Kendinizi tanımak İlgileriniz, yetenekleriniz, hayattan beklentileriniz vb. 2 Mesleği Tanımak Gerçekten o mesleği yaparken mutlu ve başarılı olabilr misiniz? 3 Kişilik özelliklerinizle, seçmek istediğiniz meslekler birbirleriyle ne kadar örtüşüyor? Gerçekten bir ömür boyu mutlu olacağınızı düşündüğünüz mesleklere odaklanın. Tabiki gerçekçi olun, o mesleğin gerektirdiği dersleri Lysde yapabiliyor musunuz? Örneğin, Mühendislik isteyen birisi Fizik ve Matematikte canla başla çalışıp en fazla 10ar net yapıyorsa, bu isteğin gerçekleşme olsaılığı düşüktür.

    Bir de şunu asla unutmayın: “Her insan için uygun olan tek meslek yoktur. Pek çok meslek uygun olabilir.” Bana kalırsa siz hangi alandan sınava gireceğinizi netleştirmelisiniz. Çünkü Felsefe ve Bilgisayar Öğretmenliği farklı alanlarda Lysye girmeyi gerektiriyor. Bazı üniversitelerde Çift Ana Dal Programları var. Eğer Felsefe kazanırsanız, alanınızda üstün başarı gösterip Psikoloji ile Çift Ana Dal Programına başvurabilirsiniz. Yeter ki siz can-ı gönülden ne istediğinize karar verin. O zaman o yola ulaşmak için pek çok yol bulunuyor. Yeter ki isteyin. İyi akşamlar diliyorum.